Dagbok

livet på landet...

Måndagen den 23 september 2019

Skörden pågår för fullt här på Hulte ! Ännu några dagars potatisskörd är kvar och sen är det palsternackor, persiljerot ,morötter ,kål , rotselleri mm som ska upp ur marken :) 
Så vi hoppas på en låång fin höst . Det har dock redan varit två morgnar med frost och då blir man lite nervös . 

Vi har även kommit i gång med packning av rödbetor ,palsternackor mm så nu kan ni hitta våra produkter ute i butiker i landet . På baksidan av påsen ska det stå odlat & packat av Hulte eko ,då kommer det från oss :) 

Väldigt dålig på att uppdatera här tyvärr !!!
Måste berätta att vi varit på en resa till Kina ! Vi åkte i mitten av Mars ! Flög till Peking och var där i 3 dygn och fick se det vi önskat där ,Kinesiska muren,himmelska fridens torg,den förbjudna staden och sommarpalatset .Vi fick även se silkestillverkning, pärlodlingar,koppar smide ,te skola mm 
Sen flög vi ner till Hong-Kong ,tog 3,5 tim och bodde på Lamma Island ,en ö som tog 20 min att ta sig till med färja från hong-kong city :) Väldiga kontraster :)
Det var en underbar resa och jag skulle kunna tänka mig att åka dit i gen ! 

Men nu är vi hemma på Hulte i vardagen i gen ! Vårbruket har smugit i gång och Magni är just ute och rotorharvar där vi ska ha grönsaker ! I går såddes det lite spannmål . Vi har byggt ett dieselförråd till tanken och oljorna. Där har det nu kommit upp fina dörrar också som Joel kämpat duktigt med :) Och så håller vi på att sätta upp portar i gamla plansilon som vi satte tak på i fjol . Vi har också haft en elektriker här som kämpar för att vi ska få ha kvar vår "Säker gård" stämpel ;) Kommer ju nya förordningar hela tiden ! I helgen firar vi Moa som blir 20 år !!!! Kan inte fatta det ;) Och Melker som fyller 3 år :) Ha en trevlig påsk och vår på er :)  

5 Maj 2013

Äntligen vår i gen!! Denna gång kändes det som att vintern aldrig tänkte släppa greppet .Men till slut så kom den ändå ,våren :) Och man blir piggare ,gladare,orkar mer och vill bara vara ute . 
I går var jag på holmhällar och sålde mina Garden Girl kläder och Magni och Daniel var hemma och satte pärar och harvade . I dag har vi sått dom tidiga morötterna och nackorna borta vid tjengdarve . I morgon är det gödningskörning och plöjning på agendan . Och så ska dom komma och blåsa in fibern i huset i morrn ,dom börjar visst här vid oss och går uppåt ! Spännande !! Nu närmar sig den stundande studenten och allt vad det innebär med bal och vagn och allt möjligt ! :) Men först ska vi fira Magnis pappa som blir 70 år den 19 maj . Han kommer att ha öppet hus i bygdegården på fårö den dan han fyller . I morgon fyller Magni år ,det firar vi med en varm smörgåstårta till kvällsmat :) 

söndagen den 24 mars 2013

Jaha ja,var ska jag börja ...julen blev bra som vanligt här i Hulte . Alla var hemma plus två kompisar till Malin. Vi badade balja och hade det allmänt trevligt . På juldagen var hela mammas syskonskara plus familjer här som vi brukar . Och jag är SÅ GLAD att mommo orkade följa med i år också . det är ju ändå hennes tradition från början.
Efter jul tog jag och Magni en tripp med ove och Birgitta och hälsade på folk . Marion,Anneli Lif,Pia & Lasse,Sofie & Jonas plus Munktell museet och Melkers arbetsplat bla . Ja det blev en riktig strapats i vårt land i kölden .
Annars är det packning i När som vår tid går åt till mest så här års och pappersjobb och förberedelser inför nästa säsong förståss. Här är det ännu full vinter och det vräker ner med snö dagligen ,så det känns långt bort med vårbruk. Men det brukar bara säga pang så ska allt hända på en gång! den värsta årsmötes och stämmo säsongen är också över för denna gång ! Rätt skönt faktiskt !

Tisdag den 20 nov 2012

Halloj på er alla i gen!! 

Nu har det gått lång tid i gen ,så jag får väl försöka sammanfatta så gott det går. 

Loppisen var ju på G sist jag skrev och den blev som vanligt en succé med högre intäkter för varje år . Och vi hann också med alla kalas som var den helgen ,även om det var segt ;) 

Vi har klarat av vår egen jättefest ...vi firade 140 års kalas i hop med barnen. Och det kom runt 120 pers och firade med oss . Helt otroligt kul kväll :) 
Efter det så började skörden och det började torrt...nästan för torrt faktiskt,men det hann ju att ändra sig radikalt .När det väl började regna i oktober så slöt det inte och jorden var så mättad så det rann inte undan mer. Men vi fick efter mycket om och men upp även rotsellerin och åkerbönorna som var det sista vi skördade i slutet av oktober . Och vi är glada att vi gjorde det ,för sen har det inte blivit bättre minsann. Vi har inte höstsått något ,vi fick koncentrera oss på att skörda. 
Så nu är det packeriet som gäller och vi packar selleri och palsternackor när beställningarna kommer in. 
Och så byggs det tak på plansilon ,så att vi ska kunna vinterförvara lite fler maskiner under tak. Vi har helt enkelt för lite byggnader. 
Ja det var så långt det . See you :) 

Ja ...tiden ränner i väg som vanligt så här års och man skulle vilja att dygnet hade fler timmar i bland . Sommarjobbarna (16 st ) har varit i gång sen skolan slöt, med uppehåll för helger och vissa regndagar. Jag har två pass som jobbar varannan dag och det har funkat bra tycker jag:)
Stångaspelen med allt vad det innebär är avklarat . Tyvärr regn på självaste jubileumsfesten :( Men mycket folk ändå.
Loppisen närmar sig med stormsteg i fardhem och vi har så mycket saker så vi inte vet var vi ska ta vägen . KUL :)
Grödorna ser ännu bra ut men bladmöglet har börjat på potatisen och så regn på det . brukar inte va någon vidare kombination . Risk för brunröta! Men i det stora hela ser det ännu skapligt ut! Vi har haft tur och inte fått så mycket regn som resten av Gotland har fått ! Vi har fått 17 mm hemma i natt och 45 mm vi Tjängdarve där vi har dom tidiga produkterna . Magni håller på med fibermöten och vi hoppas nu att tillräckligt många ska gå med i Hemse /Alva strabains fiberförening så att vi kan börja gräva mot hösten! :) Ungarna ser man inte röken av så här års ,hemma och äter lite och sover sen vidare till nästa tillställning ;)
nästa vecka blir en hektisk vecka med loppisen, 2 st 40 års kalas, en bröllopsfest och laubasar .......uj uj ,vi får se vad vi pallar !!! Hej så länge :)

Tisdag 22 Maj

🤩 Nu är snart det mesta i jorden! Bara de sena nackorna och morötterna kvar att så, plus lite vallfrö.

De tidiga morötterna och nackorna har tittat upp ur jorden i ca en vecka nu redan .Vädret är väldigt fint och vi har faktiskt redan vattnat några drag. Men som vanligt är det en massa krångel med gamla rör o pumpar osv så det är ju inte bara att trycka på knappen tyvärr! Dykare är på gång som ska ner och kolla ett lock i den ena dammen ,det blir tätt någonstans på vägen in .

I packeriet finns ännu MYCKET palsternackor kvar ! Lite tråkigt när nu dom nya är på G. Sellerin är helt slut :) Höll sig riktigt länge i år. De sista 2 backarna åkte i dag och de första 20 000 plantorna kom idag! Ett roligt sammanträffande tycker jag .

Moa har fyllt 18 år och vi har firat på restaurang med henne:) Magni har fyllt 40 år och det firade vi den dagen med badbalja och släktkalas. större kalas blir det i Augusti då vi slår till med en jättefest och firar hela familjen :)

120414

Vårbruket va på gång ...men stannade av igen pga snö o regn!!! Idag är det första fina dan på länge!! Varit ute i trädgården en sväng och plockat pinnar ,Magni varit i skogen och svettats lite;)
En hel säck med frö kom i går så nu är det ju nära i allafall!! :) Och den första selleri omgången är sådd vid Åhusgrönt!! Bestämt är det också att FG s Herrar ska hacka sellerin i år och det känns skönt att det redan är klart . Så att det inte kommer att bli sommarjobbarnas uppgift i år i gen! För det var för mycket för dem i fjol! Vi vill ju ha dem kvar och då ska vi inte skrämma bort dem med såna saker....
Vi har 16 st ungdomar på jobblistan och 2 på reservlistan nu! Har varit fullt ett bra tag nu ,så det känns kul att det ännu finns ungdomar i trakten som vill jobba :) Vi skulle aldrig klara oss utan dem !!

11 feb

Marion firade sin 20 årsdag på packhuskällaren i Visby med släkt & vänner ! TEMA:Casino !! Så det var kostym o klänning som gällde :) Trevligt kalas !! 🙃

Onsdag 25 Januari!!

Ja då var jul,nyår och alla helger avklararde då:)

Visst är det trevligt med god mat och släktmys ..men det är skönt när det blir vardag i gen tycker jag !

Försäljningen på Rotselleri och palsternackor har varit lite trög fram till årsskiftet ,men nu verkar det ha lossnat lite i gen ! Nu vill alla vara nyttiga och äta rotsaker ..det gillar vi :) Ät mera sånt!
Ska försöka lägga in lite goda recept snart så kan ni prova att göra lite spännande rätter nu när det är rätt säsong för rotsaker ! :)

Annars då?? Ja Magni håller på i verkstaden ,när vi inte är i När och packar . Han putsar väggarna så att vi kan måla och piffa till lite där snart !
Jag håller väl mest på med årsmötes förberedelser på alla håll och kanter .
Och kontorsjobb finns det ju jämt! :)
Väntar på att bilfirman ska ringa och säga om vår saab blir färdig i dag eller inte ! Har haft lånebil sedan i Fredags .En sprillans ny opel astra combi ...så det gör ju inte så mycket om vår inte blir klar . Men börjar bli orolig för att det blir dyrt bara;)  Dom skulle serva den och byta urtrampningslager och är kopplingen sliten så byter dom även den när dom är där !  Hmm?
Ja ja ,det måste tyvärr göras ,bilar kostar bara pengar så är det bara !
Börjar längta till v 9 då vi ska åka till Åre med Magnis syster och familj .Länge sen vi åkte skidor nu ,det var i Romme för 3-4 år sen tror jag ! Och så långt upp som Åre har vi aldrig varit och åkt förut så det ska bli spännande ! Så nu får man träna upp sig lite så man orkar med en vecka! Var på Aerobiq i stånga i förrgår och Zumba i Hemse i går och har en fruktansvärd träningsvärk i dag !! :)
I helgen är det åter dax för fotbollscupen som pågår dygnet runt från Fredag till Söndag ! I år heter den GA cuppen ( tror jag det va )
Och 3 av 5 i familjen är med och spelar :) Magni (Levide) ,Jesper (Hansa-Hoburg), Marion ( Dalhem) och alla spelar ju mitt i natten såklart ;)
Magni och Jesper ska till och med mötas ,så den matchen skulle man ju ha sett ;) Sen brukar det va finalerna på Söndagen som man orkar se :)
Ett litet snötäcke har vi haft nu i några dagar .Lagom man tycker det kan bli lite våraktigt då kommer den, snön! Men det blir i allafall lite ljusare och finare när den är här . Vårbruk blir det så småningom ändå! Och sommarjobbare verkar det inte va brist på i år heller ! Har redan 5 st på listan :)
Vi har jämna årsdagar i familjen i år ! Börjar med Marion som fyller 20 den 11 feb !!! Hon ska fira i stan på lokal med casinotema ...Ska bli riktigt kul :) Sen fyller Moa 18 år i April ,lite halvjämt och ett stort årtal att fylla;) när man får gå på krogen. (Enl. henne själv) sen fyller Magni 40 i Maj och jag i Augusti ,Jesper 22 år i Juli !! Vi får se hur vi gör ,en stor gemensam fest mitt i sommaren eller nåt annat !! Vi spånar på det !

Måndagen den 21 november 2011

 Ja en del har det hänt sen sist !

Rotsellerin är också skördad ,så i år fick vi upp ALLT ur jorden :) Riktigt skönt,det har ju varit en otroligt fin höst ! Nu packar vi palsternackorna och sellerin efterhand beställningarna kommer in i När ,vid mickelgårds. Morötterna packas vid Widegrens och potatisen vid svegro i Visby .
 Jag (Åsa) har varit på sånga-säby kursgård i mitten av oktober( skrev jag inte sist ;) ) med bernard ekström stipendiater ..ett superglatt och energi givande tjejgäng som fick bra kontakt direkt !! Vill träffa alla i gen! 
Sen har det varit framtidsverkstad med ekologiska lantbrukarna i Örebro som också var väldigt givande och alltid lika inspirerande !:) 
Och sen hem och vända en dag eller så och sen var det dax för matmässan "det goda köket" i Älvsjö ,stockholm,där jag representerade Gotlands ekologiska odlare i kontakten med privata storkök i stockholms regionen.den som inte varit på den mässan kan jag rekomendera att åka dit !!:)
sen har det varit 50 års uppvaktning på Fårö, och middag med 80 åring på Smakrike mm. 
Magni har börjat spela både futsal och hockey bockey i gen och det rullar på kan man säga. 
I lördags var det 25 års jubileum för föreningen FG 86 i fardhems bygdegård. Och jag fick en hedersnål för mitt arbete med loppisen som nu har varit i 7 år !! :) 
i går (söndag) var alla tre barnen hemma ,marion skulle ha på sina vinterdäck och då är det ju bra att åka hem till pappa ;)  Händer inte speciellt ofta längre att vi är samlade hela familjen . 
I dag har Magni plöjt och jag målar fönstrar som vanligt känns det som . Och nu börjar den där "förbaskade" julen närma sig och allt som ska hinnas med innan dess. Jag har bett Moa och hennes kompisar att komma hem på onsdag och putsa fönstrar .Men som sagt..det blir väl jul ändå även om inte varje vrå skiner.....;) 

Ha det gott så hörs vi :)  

Torsdag den 3 nov

I Lördags åkte de sista morötterna upp !! :) Magnis pappa ,min pappa och Daniel(Magnis Brors son) har hjälpt oss med det och det är vi otroligt tacksamma för ! jag och Daniel turades om att stå vid lådan ,pappa lastade och körde fram lådor ,Ove stod på maskinen och sorterade bort skräp,jord och sprucket !! Lennart Pettersson körde morötterna till Widegrens med sin lastbil.Otroligt skönt att inte behöva köra i väg med det på kvällen efter upptagning med traktor o vagn! Vår kyl är i stort sett full,Magni tar upp selleri i dag och när den är uppe så ÄR det fullt !! :)
I Tisdags hade vi Hemse/Fardhem gille här på studiebesök för att se vad man kan använda en gammal ko ladugård till !! Runt 18 st kom! :)
Nu hoppas vi på en lite lugnare period framöver . Men det brukar inte bli så riktigt !

Torsdag den 29 September 2011

YES!!!!!
Bygget klart !! Efter 1 år och 5 månader är äntligen vårat ombygge av den gamla ladugården färdigt!!
Ena delen har blivit kyllager till våra rotsaker och andra delen har blivit verkstad ! :)

DET BLEV SÅÅ HIMLA FINT OCH VI ÄR SÅ NÖJDA !! Kolla in bilderna !! :)

Annars rullar det på i full fart som vanligt !! Dom tidiga morötterna är uppe och redan sålda tror jag ! :) Dom tidiga nackorna packar vi av ute i När ! Och potatisen är uppe !!
Sellerin är lite trög däremot och vi tycker den är liten ännu ,men det borde hända saker nu när det är så fint väder och sol på dagarna !! Av de senare produkterna har vi redan skördat en sorts morot som skulle blivit gigantisk om den fått stå kvar längre i backen !! Och sen har vi "bara resten kvar " ,som är en hel del!! :) Så för min del så får det gärna va så här fint väder resten av hösten när man ska stå på upptagaren !!
Skriver mer en annan sväng !!

Onsdag den 17 Augusti 2011

Jahapp...så har det gått några veckor igen då !!

Loppisen i Fardhem är avklarad för i år och nerplockad! Då går luften ur mig lite ,för det är så himla intensivt innan den ska vara .

Lena Zandra & Ida har varit här i två veckor och christina en vecka !! Det blir intensiva veckor det med när man både ska jobba på dagarna och va social på kvällarna !! Men det är alltid lika kul när dom är här så det skulle jag inte vilja va utan !! Och då hittar man på lite saker som man inte har hunnit med innan . Vi har : paddlat kanot,ätit på majstre,varit på tjejfest i Vakti, kubb Vm i Rone,varit på krukmakerier,hunnit med ett besök på Munken och så har det varit full fart här på kvällarna med Jespers kompisar och Moas kompisar !! Och lite fika stunder har det ju med blivit ,vid mamma på Faludden,vid Cilla i Lojsta mm. TREVLIGA VECKOR HELT ENKELT!!!

Bygget går framåt och i går gjöt vi verkstadsgolvet !
Blev riktigt fint ! Nu är det portar som ska i och den sista gipsen på väggarna och sen putsning på utsidan och all rör och el som ska till "Bara" sen börjar det bli klart !! ;) 

Vi har börjat ta upp de tidiga morötterna vid tjengdarve ,widegrens packade av dem igår och dom såg bra ut ! 
Idag blir det tröskning av borstveten mm och i morgon morötter igen!! 
På lördag blir det släkt träff på Fårö på Magnis pappas sida ,ska bli kul att träffa alla!! 
Och på söndag åker vi med båten för att på Måndag morgon vara i Alnarp och gå på bussen för studieresa till Tyskland med Johan Ascard !! Ska bli så skönt att bara sätta sig ner och åka med och allt är fixat och klart !! :) 
Men innan man kommer i väg brukar det alltid soppa till sig på hemmaplan! Som tur är så är Jesper och pappa hemma ,så dom får rycka ut om det är något speciellt !!

Moa flyttar in till stan igen nu mot slutet av veckan .
Marion har vi inte sett mycket av trots att hon varit på Gotland hela sommaren! Tränar väl och står i hela tiden och jobbar förståss :) 


 

Torsdag 14 Juli

Hallå!!

Nu är det fullt upp i gen ...vet inte om det lugnar ner sig något ibland....;) känns som att vi kör hårt och ökar hela tiden på nåt sätt!!
Vi har fått hjälp med bygget så då är det ju bara att passa på .
och i åkern plockar sommarjobbarna för fullt varje dag denna vecka med .Dom va lediga 4 dagar över stångaspelen i och för sig.
I dag va det riktigt kallt och blåsigt på plockvagnen,aldrig är det lagom heller. Nackorna behöver plockas en gång till och sen är det en sent sådd morotsåker i myren som ska plockas .

Almedalsveckan var intensiv men rolig! Aldrig har nog Gotlands ekologiska odlare varit synliga så många dagar förut på almedalsveckan tror jag :)
det värsta är väl att jag inte hann och vara på stångaspelen så mycket som jag brukar,det blev bara söndagen. Men eftersom jag inte spelade själv i år så kunde jag ju göra så. På Fredan var jag barnvakt åt syskonbarn,Olivia,Isak & Albin och då blev det bad i rone i stället !! Inte så kul för ungar i den åldern att va på stånga !!
Vi har klarat av Marions studentskiva
och nu planeras det nästa fest..Malins 30 års fest på Lördag !! :)
Jag skulle vilja få lite tid att åka upp på Fårö till stugan och bara va,men det får väl bli när man blir gammal det . För nu är det ju snart loppisdax och allt vad det innebär !! Skyltar ska göras och sättas upp och saker hämtas överallt hela tiden och sorteras igenom lite!
Lördagen den 30 Juli kl 10.00 slår vi upp grindarna i Fardhem om någon är nyfiken!!

ha de gott så länge !!

Tisdagen den 28 Juni !!

Jaha!!
Så va studenten avklarad i Norrköping och Marions saker hemflyttade och utstädat ur lägenheten ! :)

Midsommar avklarad med både fest i När på torsdagen på Gangvide farm och midsommarafton bjöd på 40 årskalas i Rone med grillat lamm och allt som hör till!!:) Sen blev det en sväng till Gangvide på Lördagen oxå och träffa lite "norrbaggar" som letat sig söder ut med raggarbilarna .På dagarna har Magni och jag gipsat taket i den nya verkstaden och i söndags kom Ove & Birgitta (Magnis föräldrar) och gubbarna svetsade på radfräsen !! Willy & Marion kom också och spacklade och skröv gipsskruv i verkstaden!!

Sen blev det riktig midsommarlunch med alla här hemma!! MUMS!!! 

Sommarjobbarna är nu inne på sin andra jobbarvecka !Och i dag är dom nere i myren och plockar ogräs i morötterna !! Det är riktigt jäkla varmt ....så vi får se om dom orkar hela dan ! Magni och Arvid radhackar sellerin som inte ser út att ha växt något sedan vi planterade den tycker jag ,men tyvärr växer ju ogräset i allafall!! 
själv har jag gått igenom miljöhuse-synen för i morgon är det KRAV kontroll och då gäller det att allt är i sin ordning ! 
Håller också på att planera olika evenemang som vi ska va med på i almedalsveckan! Och Marions studentskiva här hemma på Lördag !;)
Och ikväll ska jag in på region Gotlands miljörådsmöte för att berätta om Gotlands ekologiska odlares sätt att sälja våra produkter på närmarknaden!!

Ja det finns att göra och tur är väl det !!

söndag den 19 juni

😲 Oj vad tiden rinner iväg !!! Nu kan man väl äntligen säga att vårbruket är över ...för det mesta är i allafall i jorden ! Och tidiga grödor såsom p-nacka,morot potatis har tittat upp över jordytan ett bra tag nu !! Pga en väldigt torr vår och försommar så har det ju inte växt så mycket tyvärr ! Men det som vi kan vattna med vår bevattning har vi ju förstås vattnat så att det ska överleva ! Men det är typ en heltidstjänst bara att flytta bevattnings maskiner och hålla koll på pumpar osv så det är rätt tidskrävande! Men det är det ju värt !!:)
Vi har också klarat av Marions student bal här i Visby ! Dom va så FIINA allihopa och det va så kul att se hennes "gamla" klasskamrater från både låg,mellan och högstadiet tillsammans igen!!  
Och så har jag fått hem alla Moas prylar i från hennes gårdshus i stan och städat ur den ! Så nu är hon hemma över sommaren och ska hoppa in på plockvagnen plus en massa andra uppdrag jag har planerat till henne!:)

Och i onsdags for vi till Norrköping och var med på Marions student där och allt vad det innebar ! En supertrevlig dag i hop med studenterna och deras föräldrar !!
På Fredagen var det åter dax att packa ur en lägenhet och försöka städa ur den ;)

Sen hem till ön igen och i väg på Mari Håkanssons 50 års fest som var mycket trevlig!! Tack ska ni ha!!:)

Nu är det bara att försöka komma tillbaks till vardagen och planera ihop sommarjobbarna för i morgon bitti kör vi igång !!! ( st pigga och glada ska det helst stå där i morgon kl 7.30 !!;))

Måndagen den 9 Maj

Ja nu är det full rulle !!
Linde byggnads är här och lägger om taket på ladugården och vi andra kör så mycket det går,ibland så räcker inte traktorerna till ens;)
Och så packas det nackor emellanåt förstås!
Denna vecka är fullspäckad ,förutom jobbet här hemma!
Det är Minimässa på solfrukt i morgon tisdag ,Onsdagvisning på Selmas av mina Garden girl kläder,Torsdag deklarera färdigt plus "Geo" möte i Väte med studiebesök i mjölkladugård,Fredag begravning och pubafton...lördag-söndag loppisresa för mig och Magni & Jesper åker på tyddes 40 års fest!
Måndag vinlotteri som jag o Birgitta fixar!! Phu!!! Det var den veckan det ,hoppas nästa blir lite lugnare !;) Men det är ju bara skojiga saker ,så det gör inget!!

Valborgsmässoafton 2011

Det har som vanligt hänt en del sen sist!!

Bla annat så har Ronny slutat jobba vid oss ! Han fick ett annat erbjudande och slöt den 13 April ! Då hade han jobbat här ca 2,5 år . Vi tackar honom för dessa år och önskar honom lycka till på den nya arbetsplatsen :)
Och så brakade vårbruket igång kan man säga ,det kändes ju som det blev sommar direkt med ca 20 grader varmt i påsk! Och det har ju fortsatt att va strålande väder och då är det inte ens Maj än! (inte förrän 24.00 i allafall;)

Vi har haft 2 elever här ! Läs under elev fliken!!

Vi har kört igång den nya packmaskinen i När till palsternackor och de nya påsarna blev jättefina tycker vi!
Vi har väl ca 60 lådor kvar att packa (sammanlagt med Mickelgårds) !! Och den här årstiden är det inte lika lockande att åka ut dit och ställa sig inomhus och skära ...men det måste vi ju eftersom det är en bra inkomstkälla !!
Vi har varit uppe på Samodlarnas årsmöte i Stockholm och blivit informerade om Dataväx ,ett gps system och växtodlingsprogram kan man säga!! Låter intressant tycker jag,men inte Magni som inte ens gör sam ansökan på nätet än ;)
Vi har också haft besök av Linda från "greppa näringen " och gått igenom vad som förs in till gården och ut från gården av bla kväve och Fosfor .

I Fredagsmorse somnade min moffa Gustav Hansson in för alltid ,han har varit dement under flera år och har sista tiden bott på Hattstugan i När, där han har fått den proffsigaste vård man kan få när man har en sådan sjukdom!!
Nu slipper han att inte veta vem han är och inte känna igen sina släktingar längre !! Kram på dig moffa!!

Idag har Magni & jag firat valborg i åkrarna kan man säga!
Stensorterat och lemkenharvat .Och däremellan bytt ett lager i stensorteraren som tog en stund .

Jesper har spelat fotboll mot Levide och det blev 3-2 till Levide på Hansavallen!! Bra jobbat Hansa!!
Marion har spelat i Götene och det slöt med att Marion 3 min innan matchen var slut blev utvisad :( Matchen slöt 2-2 !
Moa har åkt med Annie till Lund för att fira valborg och jag sitter här och tycker ännu hon är lite liten för att åka iväg så där ,men hon är ju faktiskt 17 år nu!!!Skärp dig Åsa ;)
Föressten så var vi ute på åkern och tog en första övningskörnings runda häromdan!! Det ska nog kunna gå bra efter lite övning det !!
Skrivkramp!! See you !!!

Torsdag 14 April

Oj då!!!
Inte lätt att hinna med och uppdatera här har jag märkt!!!!
Nu börjar alla möten ,stämmor osv lida mot sitt slut!
SAM ansökan är inlämnad och klar ,likaså KRAV papprena ,bokslutet är på gång att bli klart !!! Så NUUUUU kan vi komma ut och få göra det vi egentligen vill ! Odla,plantera,rensa mm..... ÄNTLIGEN!!!

Jag har börja sätta mina stackars vitlöksklyftor som har legat i ladugården hela vintern och väntat!! Men det var för vått där jag ska ha dem så det har inte gått förrän nu. Jag ska ut och fortsätta med resten nu!! Hoppas att det blir något av dem bara ,att inte alla har torkat bort !

Kylen är nu tom igen! De sista morotslådorna körde Magni till Widegrens och palsternackorna beger han sig snart i väg med till När .Så nu stänger vi av kylen och väntar på årets grödor som ska in i höst!! Funderar på vad man kan använda den till sålänge...... måste ju va en perfekt festlokal;) Hi hI!!

Picupen har fått en chock tror jag!! Först blev den lagad och fick lite nya delar såsom knutkors och diverse slangar och nu har pappa polerat den så den riktigt GLÄNSER!!!! Måste ta ett kort när den är klar så ni får se pärlan helt enkelt !

Vi hörs!!

Lördagen den 19 Mars!

Våren är nära!! Men igår fick vi ca 4 cm snö igen så det stillar ju brådskan som vi brukar säga ! Det behöver ju tina i sakta mak så det inte blir en riktig vår fors... så det är nog rätt bra att det fryser på emellanåt ändå!

Var förra helgen på ekologiska lantbrukarnas riksstämma  mellan Skövde och Skara .Vi var väl ca 170 st ekofantaster under helgen som lyssnade på föreläsningar och diskuterade krav-regler osv. vi var 4 st i från Gotlands ekologiska och det är alltid lika trevligt och inspirerande att träffa andra likasinnade!:) 
Vi valde en ny ordförande: Carl-Erik Ehrenkrona .Och årets ekologiska lantbrukare blev Mats Hallqvist i från Jämtland .
Vi tackar skaraborgarna för en välplanerad stämma !

Annars rullar det på ungefär som vanligt här hemma . Vi är i När och packar selleri och palsternackor ett par dagar i veckan och våra morötter har packats vid widegrens nu efterhand så det börjar sjunka här hemma i lagret !

Potatis har vi också lämnat i förra veckan till Svegro i Visby som gav beröm för dem och det är ju alltid kul att få !
Nu är det ju EU pappers dax och Krav certifierings papper, plus bokslut som ska göras ,så mycket tid går åt till det så här års innan man får ordning på allt !

I Torsdags var jag inbjuden till LRF s stämma på Suderbys herrgård för att ta emot Bernard Ekström stipendiet på Gotland ! Det innebär att jag i Oktober får åka till Sånga-Säby kursgård i stockholm med resten av landets stipendiater. Bara tjejer! 
Jag känner det som en stor ära att ha fått det och tycker det ska bli jättekul! 

En mindre rolig sak är att jag igår åkte till veterinären med gamla Olle (pappas katt) och gav honom en insomnings spruta! Han kunde inte längre ta hand om sig själv och det var bara synd om honom om han skulle va kvar ! Han somnade in lugnt & fint och vi ska nu begrava honom brevid Bamse nere vid dammen! 
Vila i frid Olle och sov sött!! 😥

Måndag den 7 Mars 2011

Hallå på er!! 
Helgen flöt på bra och vi hann med en sväng till det härliga Fårö för att hälsa på Magnis föräldrar bla.Så skönt att bara komma dit upp ibland!!
 Malin har fyllt 30 år!!Men hon är på Lanzarote och firar så vi får väl fira henne senare i sommar med en fest antar jag!;)
På Lördag kvällen var vi i När bygdegård och åt mumsiga kroppkakor och såg sen den nya Åsa-Nisse filmen! Superbra initiativ av bygdegårds föreningen tyckte vi som va där.:)
I Söndags blev det en lugn förmiddag för att sedan köra loppis saker på em . (Lite för tidigt,men vad gör man !?) Jag är ju med och anordnar FG 86 stora loppis varje år i Fardhem och nu är planeringen i full gång redan! 

Idag Måndag har jag suttit på kontoret några timmar med alla räkningar och andra saker som bör fyllas i och andra saker som måste fyllas i osv. Magni har kört upp ett lass morötter till Widegrens! Och sen har jag varit på möte med ekorådet på Gotland vid länsstyrelsen i Visby,det är alltid mycket att diskutera och ta in . 
Jag hann med att prata några ord med "mosen" också innan jag begav mig hemåt igen.:) Imorgon blir det selleripackning och filmning större delen av dan i När . Vi är så glada varje gång ordrarna kommer i god tid innan ,så att vi kan planera vår packning mera! 
I morgonkväll måste jag bara på badet igen och simma minst 1 km ! Det var SÅÅ mysigt förra Tisdagen att simma till lugn musik och stearinljus tända runt bassängkanten!:)
Till helgen bär det av på stämma i Skaraborg med Ekologiska lantbrukarna i sverige .Vi är 4 st från Gotlands ekologiska odlare som åker dit och det ska bli så himla kul!!😀 Hörs sen nån gång!!!

Måndagen den 14 Feb

Jahaja ...Lagom man började ana våren så var det kört igen! Idag har vi väl fått ca 1 dm nysnö och haft många minusgrader ! Där rök dom vårkänslorna! 
Jag ,Magni och pappa har varit i När på eftermiddan och skurit och packat palsternackor . Bara en låda kvar i När ,inte lätt att forsla ut fler när det kalla vädret ska hålla i sig i veckan. I morgon blir det en tur till Roma för att leverera rotsaker till Österdahls kök på bruket, som han ska tillaga på ngt sätt till Gotlands ekologiska odlares årsmöte på Onsdag kväll!Vi firar i år 25 års jubileum i föreningen. 
Och i morgonkväll blir det Selmas café på Hemse för LRF s årsmöte.🙂

Tisdagen den 8 Februari

Äntligen kan man börja ana våren :) Gräs och grus börjar komma fram under all snö och is .
Magni har äntligen kunnat ge sig iväg med morötter till Widegrens för packning,ett lass igår och ett lass i dag. Det har ju inte varit speciellt bra väglag för det innan. I gårkväll var vi och grattade en 50 åring i När ,trevligt!
Själv håller jag på med dessa förgrymmade papper. Det är bokföringen som inte stämmer och så är det verksamhetsberättelser till höger och vänster som ska skrivas.
 ska bli rätt skönt sen när alla årsmöten är avklarade för den här gången.

Pappa har nog också fått lite vårkänslor,han har börjat tvätta traktorerna! Ett gott tecken;)
Årets ekogödning kom med lastbil just ,så nu är det bara att vänta på det stora vårbruksutbrottet!!

Måndagen den 11 november

Tyckte att Fåröpotatis hemsida var så fin att jag var tvungen att pröva göra en själv! Det var ju inte så svårt ,även om jag inte alls lärt mig hur man handskas med allt än ;)
Idag har det inte varit många knop här på gården, Magni och Jesper har legat pall sedan igår i maginfluensan:( jag har ännu klarat mig ..peppar peppar,vitpeppar..:) Och hoppas det förblir så.

Ronny har dock arbetat lite ändå. Han har varit vid Robban i Fardhem och bytt från breda till smala hjul på 64:an och så har han letat fram skogsvagn och kran under snön och bakom en massa skrot så att dom är beredda när dom ska i skog .
Jag har fixat lite telefonsnack och varit och hämtat etiketter vid Widegrens i Atlingbo.

Måndagen den 11 november

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Urban Nilsson | Svar 12.02.2011 17.39

Tvättar man inte traktorerna efter vårbruket ???

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.05 | 12:25

Hej!ok maila mig på asagasa72@hotmail.com

...
08.05 | 22:36

Hejsan!
Skulle gärna vilja köpa en garden-girl keps.

...
28.04 | 14:32

Hej ! ja det har jag ! ; Maila mig på asagasa72@hotmail.com

...
28.04 | 13:22

Hej har du några garden girlbyxor kvar

...
Du gillar den här sidan